Modiplast

Ervaringen met vooronderzoeken, pre-dieet enzv

Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger

Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 15-04-2018 07:21

Even copy-paste:

Ik heb even mijn eetdagboek erbij gepakt:

Soepen, goed gepureerd, zowel warm als koud.
Bij voorbeeld:
* bonensoep, eventueel verdund met tomatenbouillon
* groente/paprikasoep, met een puntje lachende koe erdoor
* linzensoep
* gazpacho (koude Spaanse soep)
In bijna elke soep kun je wel zo'n puntje lachende koe mee pureren, heb je gelijk weer extra eiwit.

En natuurlijk alle bouilonnnetjes.

Tomatensap of V8 groentesap.

Cottage cheese (Hüttenkäse) met kruiden of Aromat. In de blender

Maar ik deed ook (iets verder, na een week of twee, twee en een half) in de blender:
* Chili con carne, verdund met tomatensap en met zo'n kaaspuntje,
* Tonijn met gekookt ei.
Blikje tonijn op water (zo'n kleintje) afgieten (vocht even bewaren) in de blender met een hard gekookt ei, beetje mayo, beetje ketchup, zout en peper en stukjes augurk.
Verdunnen tot de goede dikte met de vissap.
* Idem met zalm, maar dan met zilveruitjes.
* taco of enchiladavulling, met puntje kaas, verdunnen met tomatensap
* tonijn met witte bonen in tomatensaus, op smaak brengen met zout en peper
* gegrilde zalm met gebakken ui, verdund met een beetje bouillon.

En natuurlijk de Ricotta bake:
1 pot ricotta
2 eieren, geklutst
Italiaanse kruiden, 1 theelepel
zout en peper
pastasaus
geraspte kaas, 1 kop

Mix de ricotta met de geklutste eieren, de helft van de kaas, de Italiaanse kruiden, p&z naar smaak en doe het mengsel in een ovenschaal.
Strijk er pastasaus overheen en de rest van de geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 20/25 minuten.
Restjes kunnen worden opgewarmd in de magnetron.

Dit is niet echt dun meer, maar is prima als tussenfase tussen dik vloeibaar en heel vast.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 15-04-2018 08:59

Nou Tigger, dat zijn allemaal dingen die ik wel lust! Bedankt voor het delen, ben er blij mee. Die ricotta-bake lijkt me superlekker.

Manlief heeft gisteren bijna al mn eiwitbrood opgegeten. Dat kwam hem haast op een echtscheiding te staan. Het onderwerp eten ligt ook wel een erg gevoelig nu. :mrgreen: maar het was ook wel een verschrikkelijk lompe actie van hem. :evil:
GBP op 17-4-2018
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 15-04-2018 09:10

Mannen soms... :roll: :D

Die ricotta bake maak ik nu nog wel eens.
Ik doe er nu vaak dingen door, zoals Mexicaans (gehakt, bonen, paprika, mais etc).
En dan salsasaus er over.
Hij is echt heel lekker.

De tonijn/zalm met gekookt ei kun je net zo ver verdunnen als je zelf wilt.
Net zoals de chili of de bonensoepjes, gewoon verdunnen met tomatensap.

De cottage cheese hoef je al vrij snel niet meer te blenderen.
Dat is al heel zacht van zichzelf.
Wat ook lekker is (vind ik dan): tonijn, mozzarella, avocado, peper en zout, blenderen.
Door de avocado al lekker smeuïg, maar je kunt hem nog verder verdunnen natuurlijk.

Zo krijg je toch je voeding binnen.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 16-04-2018 08:52

Ik heb alle suggesties doorgestuurd aan manlief. Die mag de komende tijd de keukenprins uithangen.

Vandaag inpakken voor het ziekenhuis...
GBP op 17-4-2018
Tessa2007
Berichten: 15
Lid geworden op: 03-11-2017 08:38

Bericht door Tessa2007 » 16-04-2018 08:59

Saffron schreef:Ik heb alle suggesties doorgestuurd aan manlief. Die mag de komende tijd de keukenprins uithangen.

Vandaag inpakken voor het ziekenhuis...
Mijn man als keukenprins, helaas zie ik dat nog niet voor me, aardappels met vlees en groente en gebakken aardappels dat wil nog wel maar....
hoe is het met de misselijkheid?
Je hebt nog geen eigen dagboekje of wel Saffron?
:D
GBP 17-04-2018
Afbeelding
Bloemschikkertje
Berichten: 525
Lid geworden op: 26-10-2017 09:25

Bericht door Bloemschikkertje » 16-04-2018 09:01

Tessa en Saffron mag ik jullie bij de te opereren forumleden plaatsen bij het Afteltopic ?
bye bye BACTERIE .... GBP operatie op 25/01/2018

Afbeelding
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 16-04-2018 10:55

De misselijkheid is er heel af en toe nog, maar ik voel me redelijk goed vandaag. Ik heb nu ook soms ook gewoon honger. :mrgreen: Net even op de fiets weggeweest, topjes kopen bij de Zeeman. Dat ging best goed eigenlijk. Maar ik hoest nog wel. En jij Tessa, voel jij je nog fit na twee weken Modifast?

Mijn man is ook geen keukenprins hoor, maar hij vindt het koken wel leuk. En met een recept komt hij een heel eind. Hij is wat minder goed in improviseren. Dus ik heb hem nu alle lekkere pureersoeprecepten doorgestuurd. Hij heeft twee dagen vrij genomen, de operatiedag en de dag daarna. Mag hij me lekker verplegen en verwennen.

Ik heb inderdaad geen dagboekje. Ik ben niet zo van de dagboekjes, weegschaaltjes, tickers, foto's, afteltopics etc. Sorry. :oops: Ik heb mijn overgewicht nooit echt een groot probleem gevonden, behalve de vervelende gevolgen die het heeft voor mijn gezondheid en mobiliteit. En ik kijk niet reikhalzend uit naar de operatie, en ook niet naar dingen als "kilo's knallen", nieuwe outfits, andere getallen op de weegschaal of wat dan ook. Misschien ben ik daar een beetje een rare in...
GBP op 17-4-2018
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 16-04-2018 11:15

Ik denk niet dat je raar bent hoor!:D
Maar die kilo's wil je er toch echt wel snel af hebben, om van je gezondheids perikelen af te komen.

Ik was ook niet zo van de foto's, maar toen ik eenmaal in het hele proces zat, vond ik het gaandeweg toch wel leuk stiekem.
En ja, je zult toch nieuwe kleding moeten hebben... :lol:


Maar jij bent morgen aan de beurt?
Alvast heel veel succes en strekte gewenst!
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 16-04-2018 11:34

Tigger schreef:Ik denk niet dat je raar bent hoor!:D
Maar die kilo's wil je er toch echt wel snel af hebben, om van je gezondheids perikelen af te komen.

Ik was ook niet zo van de foto's, maar toen ik eenmaal in het hele proces zat, vond ik het gaandeweg toch wel leuk stiekem.
En ja, je zult toch nieuwe kleding moeten hebben... :lol:


Maar jij bent morgen aan de beurt?
Alvast heel veel succes en strekte gewenst!
Ja, die gezondheidsperikelen....een heel groot deel is al opgelost sinds m'n apneu behandeld wordt. Geen spierpijn meer, niet meer zo ontzettend moe.... Nu graag de apneu nog weg! En op m'n hurken kunnen werken in de tuin. Dat soort dingen.
Maar als er een langzamere methode zou bestaan om dat doel te bereiken, met een voor mij duurzaam effect, zou ik dat eerlijkgezegd liever doen. Dat lijkt me veel gezonder.

Ik ben inderdaad morgen de sjaak.
GBP op 17-4-2018
De nog te zware
Berichten: 7808
Lid geworden op: 22-03-2013 13:59

Bericht door De nog te zware » 16-04-2018 13:29

Sterkte morgen, op naar een vernieuwd leven! ;)
Afbeelding

Startgewicht 13 april 105.5kg
Sleeve 4/5/13 99.5kg
Na drie jaar 62 kg
Na vier jaar 63kg
Plaats reactie