Bij ons was modifast ook niet de bedoeling. Idd vooral het patroon van eten en drinken scheiden, goed kauwen, en de tijd nemen voor eten, 6x per dag, was belangrijk.
Dat is om alvast te wennen aan wat er straks komt en de problemen die je er eventueel mee hebt vooraf op te lossen. Dat is makkelijker dan als het naderhand moet.
Iets wat jij ook vast hebt gehoord of nog krijgt te horen is om kort voor de operatie je lever zo klein mogelijk te krijgen door vooral geen alcohol, zo weinig mogelijk koolhydraten ed.
Niet om daarmee af te vallen, maar heeft de chirurg wat meer werkruimte. Meestal raak je daar wel een kilo of 2 mee kwijt, maar dat is de 2 kilo die je bij zowat elk dieet kwijt raakt.
Het is de glycogeen die vooral in je lever opgeslagen zit.
wiki schreef:Uit voedsel opgenomen koolhydraten worden als glycogeen opgeslagen in de lever (de hoogste concentratie) en in de spieren (de grootste hoeveelheid), waar het wordt gebruikt als makkelijk aanspreekbare energievoorraad.
Maar belangrijker is om niet vlak van te voren nog van alles te eten, (nu het nog kan) wat de lever zou vergroten. Want dat werkt wat vervelend voor de chirurg.
Dus als je nog een keer wilt proeven hoe lekker roomijs is, (veel kunnen dat niet meer eten naderhand), neem dan een klein ijsje of deel het met iemand. Een hap is voldoende voor de smaak en zal niks doen met je lever.
Of zorg dat je naderhand veel beweegt zodat je de koolhydraten verbrandt ipv opslaat in de lever.
Het opzoeken van "afscheidsvoedsel" is vrij gewoon, maar houdt het een beetje beperkt qua hoeveelheden. En doe het de laatste week liever niet.
Veel succes met de laatste weekjes.
Het voelde voor mij als iets spannender dan wachten op mijn verjaardag toen ik klein was, maar ongeveer net zo leuk.