op restaurant kort na operatie
Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
In Nederland is het ook nog niet echt een gewoonte, om eten mee te krijgen.
Maar dat kan mij echt niets schelen.
Het is mijn eten, ik heb ervoor betaald.
Ik vraag het altijd direct bij het bestellen.
Ik zeg dan, dat ik een kleine eter ben en graag wil meenemen, wat er over is.
Doen ze dat niet, dan vertrek ik.
Maakt allemaal onderdeel uit van mijn verbeterde zelfzorg.
Maar dat kan mij echt niets schelen.
Het is mijn eten, ik heb ervoor betaald.
Ik vraag het altijd direct bij het bestellen.
Ik zeg dan, dat ik een kleine eter ben en graag wil meenemen, wat er over is.
Doen ze dat niet, dan vertrek ik.
Maakt allemaal onderdeel uit van mijn verbeterde zelfzorg.
-
- Berichten: 525
- Lid geworden op: 26-10-2017 09:25
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Soms vraag ik ook dingen, die niet eens op de kaart staan, gewoon omdat ik er trek in heb.
Of ik vraag, of ze iets willen weglaten en iets anders ervoor in de plaats doen.
Eigenlijk heb ik nog nooit een probleem daarmee gehad.
Het enige, wat ik een paar jaar geleden heb meegemaakt was echt te bizar voor woorden.
Wij eten geen vlees en er stond niets vegetarisch op de kaart, behalve gebakken eieren met patat.
Voor ons geen probleem.
Onze vrienden bestelden wel een vleesgerecht.
Prima zo ver.
Alleen, toen we vroegen, of de eieren aan twee kanten gebakken konden worden (ik gruw van niet gaar eiwit....), werd ons meegedeeld "dat ze daar niet aan konden beginnen".
Letterlijke tekst!
We zijn toen ook weggelopen, alle vier, met de hele tijd tot aan het hek een tierende restauranthouder achter ons aan...
Zo van "voor u twintig anderen"...
Die was vast een beetje overspannen, denk ik...
Of ik vraag, of ze iets willen weglaten en iets anders ervoor in de plaats doen.
Eigenlijk heb ik nog nooit een probleem daarmee gehad.
Het enige, wat ik een paar jaar geleden heb meegemaakt was echt te bizar voor woorden.
Wij eten geen vlees en er stond niets vegetarisch op de kaart, behalve gebakken eieren met patat.
Voor ons geen probleem.
Onze vrienden bestelden wel een vleesgerecht.
Prima zo ver.
Alleen, toen we vroegen, of de eieren aan twee kanten gebakken konden worden (ik gruw van niet gaar eiwit....), werd ons meegedeeld "dat ze daar niet aan konden beginnen".
Letterlijke tekst!
We zijn toen ook weggelopen, alle vier, met de hele tijd tot aan het hek een tierende restauranthouder achter ons aan...
Zo van "voor u twintig anderen"...
Die was vast een beetje overspannen, denk ik...
-
- Berichten: 525
- Lid geworden op: 26-10-2017 09:25
-
- Berichten: 1080
- Lid geworden op: 20-03-2012 11:34
TOt nu toe nooit problemen gehad in een restaurant. In het begin bestelde ik vaak alleen een voorgerecht, bijv. carpaccio, daar zit ook geen vet oid op. Ik at dan van het hoofdgerecht een hapje mee van mijn man.
Of als ik samen ging met Ruttentuttels, dan aten we samen 1 hoofdgerecht. Ook nooit een probleem geweest.
Met meenemen is men in Nederland moeilijker, dan heeft met de wetgeving en verantwoordelijkheid te maken. In Duitsland is men daar veel makkelijker in.
In Nederland mag een buffet ook niet langer als 2 uur op tafel blijven staan. Wij hebben het wel eens zakelijk, dat we een buffet hebben en dan blijft er heel veel over en dan willen wij het als personeel bijv. meenemen, dit mag niet, omdat ze niet weten wat er nadien mee gebeurt, maar het restaurant wel verantwoordelijk blijven als wij nadien er ziek van worden.
De laatste tijd kan ik aardig eten en kan ik voor, hoofd en nagerecht wel op. Het moet dan niet te snel achter elkaar komen. Bij het hoofdgerecht eet ik dan alleen vlees of vis, patat laat ik liggen. Als voorgerecht neem ik ook meestal iets lichts verteerbaar en gisteren had ik een heerlijk klein nagerecht, frambozensorbetijs (zonder toegevoegde suikers) met een frambozen coulis. Was heerlijk.
Straks gaan we naar de Griek en dan eten we samen één klein voorgerecht en neem ik bijv. een moussaka en mijn man een vleesgerecht en dan delen we. Het nagerecht zien we nog wel.
Na de operatie ben ik vrij vlot uit eten gegaan, is een hobby en eigenlijk nooit tegen problemen aangelopen.
En ja Tigger, wat jij hierboven beschrijft over dat gebakken eitje, kan ik me nog herinneren, we waren volgens mij met z'n achten Ik weet ook nog waar het was en als we er langs rijden, dan komt de herinnering weer naar boven.
Of als ik samen ging met Ruttentuttels, dan aten we samen 1 hoofdgerecht. Ook nooit een probleem geweest.
Met meenemen is men in Nederland moeilijker, dan heeft met de wetgeving en verantwoordelijkheid te maken. In Duitsland is men daar veel makkelijker in.
In Nederland mag een buffet ook niet langer als 2 uur op tafel blijven staan. Wij hebben het wel eens zakelijk, dat we een buffet hebben en dan blijft er heel veel over en dan willen wij het als personeel bijv. meenemen, dit mag niet, omdat ze niet weten wat er nadien mee gebeurt, maar het restaurant wel verantwoordelijk blijven als wij nadien er ziek van worden.
De laatste tijd kan ik aardig eten en kan ik voor, hoofd en nagerecht wel op. Het moet dan niet te snel achter elkaar komen. Bij het hoofdgerecht eet ik dan alleen vlees of vis, patat laat ik liggen. Als voorgerecht neem ik ook meestal iets lichts verteerbaar en gisteren had ik een heerlijk klein nagerecht, frambozensorbetijs (zonder toegevoegde suikers) met een frambozen coulis. Was heerlijk.
Straks gaan we naar de Griek en dan eten we samen één klein voorgerecht en neem ik bijv. een moussaka en mijn man een vleesgerecht en dan delen we. Het nagerecht zien we nog wel.
Na de operatie ben ik vrij vlot uit eten gegaan, is een hobby en eigenlijk nooit tegen problemen aangelopen.
En ja Tigger, wat jij hierboven beschrijft over dat gebakken eitje, kan ik me nog herinneren, we waren volgens mij met z'n achten Ik weet ook nog waar het was en als we er langs rijden, dan komt de herinnering weer naar boven.
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
-
- Berichten: 126
- Lid geworden op: 13-09-2016 09:04
Wij geven ook nooit eten mee. Wordt men ziek ben je idd aansprakelijk.
Als ik t niet op kan jammer! Vroeger hoefde ik ook niet bij te betalen als er extra patatjes kwamen. Nu eet ik wat ik oo kan en jammer vd rest. Vanavond toevallig pizza gehad, 2 puntjes en toen zat ik vol. Volgende keer beter. Ieder keer valt het eten anders. Wat vandaag kan valt morgen mss slecht het blijft uit proberen
Als ik t niet op kan jammer! Vroeger hoefde ik ook niet bij te betalen als er extra patatjes kwamen. Nu eet ik wat ik oo kan en jammer vd rest. Vanavond toevallig pizza gehad, 2 puntjes en toen zat ik vol. Volgende keer beter. Ieder keer valt het eten anders. Wat vandaag kan valt morgen mss slecht het blijft uit proberen
19-10-2016 GBP drs. van Himbeeck
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
-
- Berichten: 126
- Lid geworden op: 13-09-2016 09:04
Ligt puur aan de wet. Meeste mensen maken er geen misbruik van maar er zijn er..... bewaren het spul een x aantal dagen , meestal niet gelijk in koeling, en klagen dan dat iets niet goed is of dat ze aan de buikloop zijn. Als je dat ern keer gebeurt ben je er als ondernemer klaar mee, slechte reclame dus zonder enige uitzondering gaat t weg. Wij werken meestal in de buitenlucht scheelt ook.
Gaan we de grens over krijgen we een doggybag . Ik vraag meestal een seniorenteller daar.
Gaan we de grens over krijgen we een doggybag . Ik vraag meestal een seniorenteller daar.
19-10-2016 GBP drs. van Himbeeck
-
- Berichten: 1080
- Lid geworden op: 20-03-2012 11:34
Wat ik weet was in Stellendam, maar misschien is het nog wel een keer voorgekomen met anderen.Tigger schreef:Wij rijden daar eigenlijk nooit meer langs, de camperplaats daar is weg... en verder is daar niets...
Waren jullie daar ook bij dan?
Sorry...
Gisteravond waren we bij de griek en hadden een 3 gangen menu. Er bleef eten over en het personeel vroeg al uit zichzelf of we het mee wilden nemen, het was gyros en een rijstgerecht. We hebben dat niet meegenomen, maar het toetje wel, griekse yoghurt met honing en walnoten.