Suiker vs zoetstoffen
Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Suiker vs zoetstoffen
Ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten.
Zo min mogelijk bewerkte producten, geen suiker.
Maar ik struikel over de zoetstoffen.
Eigenlijk wil ik die chemische bende ook niet gebruiken.
Ik doe het nu alleen maar in mijn ene kop koffie per dag, en in mijn yoghurt.
En ik doe een klein scheutje Slimpie in mijn water, want gewoon water krijg ik niet meer weg.
Wat gebruiken jullie, om iets zoeter te maken?
Ik kan best wel honing in mijn yoghurt doen, maar dat lijkt me niet lekker in mijn koffie.
De zoetstoffen, die het minst "erg" lijken, zijn Stevia en Splenda.
Maar ook dat zijn chemische stoffen...
Zo min mogelijk bewerkte producten, geen suiker.
Maar ik struikel over de zoetstoffen.
Eigenlijk wil ik die chemische bende ook niet gebruiken.
Ik doe het nu alleen maar in mijn ene kop koffie per dag, en in mijn yoghurt.
En ik doe een klein scheutje Slimpie in mijn water, want gewoon water krijg ik niet meer weg.
Wat gebruiken jullie, om iets zoeter te maken?
Ik kan best wel honing in mijn yoghurt doen, maar dat lijkt me niet lekker in mijn koffie.
De zoetstoffen, die het minst "erg" lijken, zijn Stevia en Splenda.
Maar ook dat zijn chemische stoffen...
-
- Berichten: 7808
- Lid geworden op: 22-03-2013 13:59
Ik gebruik de noorse variant van Slimpie.
Ik voeg verder nergens suiker of vervanger bij.
Geen honing, vind ik smerig.
Je zou zelf geperst sap (sinasappel, meloen en zo ) kunnen gebruiken voor je yoghurt.
Ik heb van die nestcafè zakjes, cappuccino.
Die zijn 50kcal. per zakjes/beker.
Lekker, tja zal chemische rotzooi in zitten, maar ik heb geen zin om zelf melk op te gaan kloppen.
Ik voeg verder nergens suiker of vervanger bij.
Geen honing, vind ik smerig.
Je zou zelf geperst sap (sinasappel, meloen en zo ) kunnen gebruiken voor je yoghurt.
Ik heb van die nestcafè zakjes, cappuccino.
Die zijn 50kcal. per zakjes/beker.
Lekker, tja zal chemische rotzooi in zitten, maar ik heb geen zin om zelf melk op te gaan kloppen.
-
- Berichten: 1080
- Lid geworden op: 20-03-2012 11:34
Ik dacht dat stevia een plantje is?
Ik let er wel op, maar maak er geen halszaak van. Mijn ochtend crackers zijn wel met stroop zonder suiker, maar je hebt dan natuurlijk altijd nog de fruit suikers en die zijn ook niet goed.
Gewoon er bewust van zijn, maar helemaal zonder gaat volgens mij echt niet lukken. En misschien wil ik dat ook wel niet, een stukje chocola wil ik af en toe toch nemen, net zo goed als een ijsje of een koekje. Maar overal waar te voor staat, is niet goed.
Ik let er wel op, maar maak er geen halszaak van. Mijn ochtend crackers zijn wel met stroop zonder suiker, maar je hebt dan natuurlijk altijd nog de fruit suikers en die zijn ook niet goed.
Gewoon er bewust van zijn, maar helemaal zonder gaat volgens mij echt niet lukken. En misschien wil ik dat ook wel niet, een stukje chocola wil ik af en toe toch nemen, net zo goed als een ijsje of een koekje. Maar overal waar te voor staat, is niet goed.
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 12-04-2016 15:30
Ik gebruik al jaren Stevia.
Gemaakt van de plant Stevia Rebaudiana is wordt al 1,500 jaar gebruikt door de Guaraní mensen in zuid America die noemen het de "zoet kruid".
Het is plantaardig niet chemisch, het is hitte bestendig (dus je kan er mee bakken), PH stabiel en niet fermenteerbaar.
400 x zoeter dan suiker totaal geen calorieen
Dit is een link naar 97% pure Stevia zonder toevoegingen of rotzooi... want die je haalt bij de AH heeft bvb chemische zoetstof!:
https://www.pit-pit.com/stevia-poeder.html
Pas op het is erg zoet.. voor een kop thee heb je maar 2 korreltjes nodig bvb.. dus je doet erg erg lang mee een potje
het is even wennen qua smaak maar dat is met alles.
Gemaakt van de plant Stevia Rebaudiana is wordt al 1,500 jaar gebruikt door de Guaraní mensen in zuid America die noemen het de "zoet kruid".
Het is plantaardig niet chemisch, het is hitte bestendig (dus je kan er mee bakken), PH stabiel en niet fermenteerbaar.
400 x zoeter dan suiker totaal geen calorieen
Dit is een link naar 97% pure Stevia zonder toevoegingen of rotzooi... want die je haalt bij de AH heeft bvb chemische zoetstof!:
https://www.pit-pit.com/stevia-poeder.html
Pas op het is erg zoet.. voor een kop thee heb je maar 2 korreltjes nodig bvb.. dus je doet erg erg lang mee een potje
het is even wennen qua smaak maar dat is met alles.
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Nou, dat is toevallig!
Ik heb net 2 potjes Stevia in poedervorm gekocht, wel duur, maar als je er zo zuinig mee om kunt gaan, zal dat wel weer meevallen.
Er stond ook Truvia, dat was veel goedkoper, maar dat was weer afgeleid van Stevia en veel meer bewerkt.
Die heb ik uiteindelijk maar laten staan.
Ik heb net 2 potjes Stevia in poedervorm gekocht, wel duur, maar als je er zo zuinig mee om kunt gaan, zal dat wel weer meevallen.
Er stond ook Truvia, dat was veel goedkoper, maar dat was weer afgeleid van Stevia en veel meer bewerkt.
Die heb ik uiteindelijk maar laten staan.
-
- Berichten: 122
- Lid geworden op: 31-10-2016 16:31