Suiker vs zoetstoffen

Post hier je wat je zoal eet op een dag.

Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Suiker vs zoetstoffen

Bericht door Tigger » 04-03-2017 11:31

Ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten.
Zo min mogelijk bewerkte producten, geen suiker.
Maar ik struikel over de zoetstoffen.
Eigenlijk wil ik die chemische bende ook niet gebruiken.
Ik doe het nu alleen maar in mijn ene kop koffie per dag, en in mijn yoghurt.
En ik doe een klein scheutje Slimpie in mijn water, want gewoon water krijg ik niet meer weg.
Wat gebruiken jullie, om iets zoeter te maken?
Ik kan best wel honing in mijn yoghurt doen, maar dat lijkt me niet lekker in mijn koffie.
De zoetstoffen, die het minst "erg" lijken, zijn Stevia en Splenda.
Maar ook dat zijn chemische stoffen...
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
De nog te zware
Berichten: 7808
Lid geworden op: 22-03-2013 13:59

Bericht door De nog te zware » 04-03-2017 11:59

Ik gebruik de noorse variant van Slimpie.
Ik voeg verder nergens suiker of vervanger bij.

Geen honing, vind ik smerig.

Je zou zelf geperst sap (sinasappel, meloen en zo ) kunnen gebruiken voor je yoghurt.

Ik heb van die nestcafè zakjes, cappuccino.
Die zijn 50kcal. per zakjes/beker.
Lekker, tja zal chemische rotzooi in zitten, maar ik heb geen zin om zelf melk op te gaan kloppen.
Afbeelding

Startgewicht 13 april 105.5kg
Sleeve 4/5/13 99.5kg
Na drie jaar 62 kg
Na vier jaar 63kg
Mon-Roe
Berichten: 1080
Lid geworden op: 20-03-2012 11:34

Bericht door Mon-Roe » 04-03-2017 12:03

Ik dacht dat stevia een plantje is?

Ik let er wel op, maar maak er geen halszaak van. Mijn ochtend crackers zijn wel met stroop zonder suiker, maar je hebt dan natuurlijk altijd nog de fruit suikers en die zijn ook niet goed.
Gewoon er bewust van zijn, maar helemaal zonder gaat volgens mij echt niet lukken. En misschien wil ik dat ook wel niet, een stukje chocola wil ik af en toe toch nemen, net zo goed als een ijsje of een koekje. Maar overal waar te voor staat, is niet goed.
Edgeone
Berichten: 99
Lid geworden op: 12-04-2016 15:30

Bericht door Edgeone » 06-03-2017 16:29

Ik gebruik al jaren Stevia.

Gemaakt van de plant Stevia Rebaudiana is wordt al 1,500 jaar gebruikt door de Guaraní mensen in zuid America die noemen het de "zoet kruid".
Het is plantaardig niet chemisch, het is hitte bestendig (dus je kan er mee bakken), PH stabiel en niet fermenteerbaar.
400 x zoeter dan suiker totaal geen calorieen

Dit is een link naar 97% pure Stevia zonder toevoegingen of rotzooi... want die je haalt bij de AH heeft bvb chemische zoetstof!:

https://www.pit-pit.com/stevia-poeder.html

Pas op het is erg zoet.. voor een kop thee heb je maar 2 korreltjes nodig bvb.. dus je doet erg erg lang mee een potje :)
het is even wennen qua smaak maar dat is met alles.
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 06-03-2017 17:07

Nou, dat is toevallig!
Ik heb net 2 potjes Stevia in poedervorm gekocht, wel duur, maar als je er zo zuinig mee om kunt gaan, zal dat wel weer meevallen.
Er stond ook Truvia, dat was veel goedkoper, maar dat was weer afgeleid van Stevia en veel meer bewerkt.
Die heb ik uiteindelijk maar laten staan.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
De Gewichtige
Berichten: 122
Lid geworden op: 31-10-2016 16:31

Bericht door De Gewichtige » 07-03-2017 15:26

Kan handig zijn dit, bedankt! 😃
Plaats reactie