Pagina 176 van 176

Geplaatst: 10-05-2019 12:37
door Saffron
Met eieren vind ik shakshuka erg lekker. Dat zijn in een gekruide groentensaus gepocheerde eieren. Daar heb je veel varianten van. Of hartige taart, waarbij je zelf de bodem kunt maken van volkorenmeel. Vriest ook fijn in, waardoor je makkelijk een stukje mee kunt nemen als je een dag van huis bent.

Ik hou ook niet van eten weggooien. Maar ik kan en wil ook niet meer alles opeten, enkel en alleen omdat het anders over de datum gaat. Ik wil niet mijn kliko vervangen. Ik kijk dus meestal of ik er iets van kan maken dat in de vriezer kan. Of ik geef het aan de kippen als het iets is dat ze lusten en mogen. En tsja...soms kies ik er toch voor het weg te gooien en neem ik me weer eens voor minder te kopen in de toekomst. 😁

Geplaatst: 10-05-2019 13:32
door Appelflap83
Ik heb geen concreet recept voor je, maar heb wel eens iets gegeten met ei en courgette uit de oven.

Je kan ook ei-muffins maken en er een paar invriezen.
Handige snack voor onderweg.

Geplaatst: 10-05-2019 17:29
door Mon-Roe
restjes groente, vlees, spekjes in de pan bakken, dan eieren klutsen en er overheen. Lekker laten stollen. Ik maak dit vaak met zoete aardappel, uien, spekjes, courgette, eieren en wat feta erdoorheen. Lekker wat kruiden erin, jammie.

en wat ik over heb gaat de volgende dag mee naar het werk, lekker als koude lunch.

Geplaatst: 10-05-2019 17:35
door Stippel404
bedankt voor de goede ideeën, ik kan nu de eieren opmaken

Update: ik had gisteren niet de tijd om uitgebreid te reageren, maar de eieren zijn gebruikt in een gerecht met allerlei restjes
Manlief moet meestal voor mij de boodschappen doen en hij houdt niet van gekkigheden op het boodschappenbriefje, dus moest het iets simpels zijn
Ik hou niet van eten weggooien omdat het over de datum is, maar ik miste even de creativiteit
Dank voor het meedenken...

Re: Wat eet je vandaag?

Geplaatst: 12-07-2019 20:49
door THBL88
Ik merk precies dat de meeste erg weinig koolhydraten eten.
Is dit toevallig of advies van het ziekenhuis of omdat je het niet meer kan verdragen?

Ikzelf kan op dit moment alles goed verdragen van wat ik heb uitgeprobeerd, ik probeer ook vooral met dingen waar ik echt trek in heb.
Ik krijg wel niet altijd voldoende eiwitten binnen, ben geen yoghurt eter, dus het is echt zoeken.. ik denk dat ik me eens ga verdiepen in een suikerarme eiwit shake

Hoe dan ook, even on-topic: ik heb vandaag een pasta risotto gemaakt gebaseerd op een recept van Nigella.
Handjevol spekjes laten bakken met wat look, goed wat erwtjes en champignons erbij laten bakken.
Orzo (griekse rijst pasta) erbij, onder water en later garen zoals een risotto.
Achteraf er een beetje parmezaan kaas erover