Tips voor de eerste fase gevraagd...
Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 24-06-2017 12:59
Tips voor de eerste fase gevraagd...
Hoi,
Vorige donderdag 12 oktober ben ik geopereerd en ben dus qua voeding nog
in de eerste(vloeibare) fase.
Hebben jullie soms tips voor dingen die je niet in de traditionele dieetlijsten
vindt en die voor jullie geen problemen gaven én nog eens lekker waren ook ?
Ben vooral op zoek naar iets hartig en niet zozeer zoet.
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat in de "vloeibare fase" ook al een hardgekookt
ei mocht gegeten worden, maar weet niet meer hoe dit dan vloeibaar gemaakt werd....
Alvast bedankt voor elke reactie!!
Vorige donderdag 12 oktober ben ik geopereerd en ben dus qua voeding nog
in de eerste(vloeibare) fase.
Hebben jullie soms tips voor dingen die je niet in de traditionele dieetlijsten
vindt en die voor jullie geen problemen gaven én nog eens lekker waren ook ?
Ben vooral op zoek naar iets hartig en niet zozeer zoet.
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat in de "vloeibare fase" ook al een hardgekookt
ei mocht gegeten worden, maar weet niet meer hoe dit dan vloeibaar gemaakt werd....
Alvast bedankt voor elke reactie!!
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 24-06-2017 12:59
Hoi Tigger,
Bedankt voor je snelle reactie!
Wat bedoel je met eerdere vragen?
Andere topics waar ik iets in gevraagd/geschreven had?
Door omstandigheid heb ik de laatste maanden mijn internetgebruik wat
moeten "verwaarlozen".... Ik kreeg ook geen e-mails als er een reactie was
maar dat heb ik daarjuist aangepast in m'n profiel. Vreemd is wel dat ik van
jouw bovenstaande reactie ook geen mail heb gekregen....
Ondertussen zal ik m'n eerdere posts eens opzoeken.
Bedankt voor je snelle reactie!
Wat bedoel je met eerdere vragen?
Andere topics waar ik iets in gevraagd/geschreven had?
Door omstandigheid heb ik de laatste maanden mijn internetgebruik wat
moeten "verwaarlozen".... Ik kreeg ook geen e-mails als er een reactie was
maar dat heb ik daarjuist aangepast in m'n profiel. Vreemd is wel dat ik van
jouw bovenstaande reactie ook geen mail heb gekregen....
Ondertussen zal ik m'n eerdere posts eens opzoeken.
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Okee, hartige dingen dus, dat is precies in mijn straatje.
Je bent nu een week na de operatie?
Dus je bent de echt dun vloeibare fase voorbij?
Ik heb een hele goede blender (de Nutri Bullet), die alles echt goed pureert.
Daar gooi ik alles in.
Ik heb even mijn eetdagboek erbij gepakt:
Soepen, goed gepureerd, zowel warm als koud.
Bij voorbeeld:
* bonensoep, eventueel verdund met tomatenbouillon
* groente/paprikasoep, met een puntje lachende koe erdoor
* linzensoep
* gazpacho (koude Spaanse soep)
In bijna elke soep kun je wel zo'n puntje lachende koe mee pureren, heb je gelijk weer extra eiwit.
En natuurlijk alle bouilonnnetjes.
Tomatensap of V8 groentesap.
Cottage cheese (Hüttenkäse) met kruiden of Aromat. In de blender
Maar ik deed ook (iets verder, na een week of twee, twee en een half) in de blender:
* Chili con carne, verdund met tomatensap en met zo'n kaaspuntje,
* Tonijn met gekookt ei.
Blikje tonijn op water (zo'n kleintje) afgieten (vocht even bewaren) in de blender met een hard gekookt ei, beetje mayo, beetje ketchup, zout en peper en stukjes augurk.
Verdunnen tot de goede dikte met de vissap.
* Idem met zalm, maar dan met zilveruitjes.
* taco of enchiladavulling, met puntje kaas, verdunnen met tomatensap
* tonijn met witte bonen in tomatensaus, op smaak brengen met zout en peper
* gegrilde zalm met gebakken ui, verdund met een beetje bouillon.
En natuurlijk de Ricotta bake:
1 pot ricotta
2 eieren, geklutst
Italiaanse kruiden, 1 theelepel
zout en peper
pastasaus
geraspte kaas, 1 kop
Mix de ricotta met de geklutste eieren, de helft van de kaas, de Italiaanse kruiden, p&z naar smaak en doe het mengsel in een ovenschaal.
Strijk er pastasaus overheen en de rest van de geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 20/25 minuten.
Restjes kunnen worden opgewarmd in de magnetron.
Dit is niet echt dun meer, maar is prima als tussenfase tussen dik vloeibaar en heel vast.
Ik hoop, dat je hier iets mee kan.
Succes!
Je bent nu een week na de operatie?
Dus je bent de echt dun vloeibare fase voorbij?
Ik heb een hele goede blender (de Nutri Bullet), die alles echt goed pureert.
Daar gooi ik alles in.
Ik heb even mijn eetdagboek erbij gepakt:
Soepen, goed gepureerd, zowel warm als koud.
Bij voorbeeld:
* bonensoep, eventueel verdund met tomatenbouillon
* groente/paprikasoep, met een puntje lachende koe erdoor
* linzensoep
* gazpacho (koude Spaanse soep)
In bijna elke soep kun je wel zo'n puntje lachende koe mee pureren, heb je gelijk weer extra eiwit.
En natuurlijk alle bouilonnnetjes.
Tomatensap of V8 groentesap.
Cottage cheese (Hüttenkäse) met kruiden of Aromat. In de blender
Maar ik deed ook (iets verder, na een week of twee, twee en een half) in de blender:
* Chili con carne, verdund met tomatensap en met zo'n kaaspuntje,
* Tonijn met gekookt ei.
Blikje tonijn op water (zo'n kleintje) afgieten (vocht even bewaren) in de blender met een hard gekookt ei, beetje mayo, beetje ketchup, zout en peper en stukjes augurk.
Verdunnen tot de goede dikte met de vissap.
* Idem met zalm, maar dan met zilveruitjes.
* taco of enchiladavulling, met puntje kaas, verdunnen met tomatensap
* tonijn met witte bonen in tomatensaus, op smaak brengen met zout en peper
* gegrilde zalm met gebakken ui, verdund met een beetje bouillon.
En natuurlijk de Ricotta bake:
1 pot ricotta
2 eieren, geklutst
Italiaanse kruiden, 1 theelepel
zout en peper
pastasaus
geraspte kaas, 1 kop
Mix de ricotta met de geklutste eieren, de helft van de kaas, de Italiaanse kruiden, p&z naar smaak en doe het mengsel in een ovenschaal.
Strijk er pastasaus overheen en de rest van de geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 20/25 minuten.
Restjes kunnen worden opgewarmd in de magnetron.
Dit is niet echt dun meer, maar is prima als tussenfase tussen dik vloeibaar en heel vast.
Ik hoop, dat je hier iets mee kan.
Succes!
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 24-06-2017 12:59
Bedankt Tigger voor de vele nuttige tips waarvan sommige me al doen watertanden!!
Heel je antwoord wordt hier dadelijk afgeprint en mag dan vuil en vettig worden
in de keuken door het vele gebruik......
Toch nog even off-topic: weer heb ik geen e-mail gekregen met de vermelding dat er
een reactie was gepost. Eerder vanmorgen heb ik in m'n profiel echter aangeduid dat
ik e-mails wou ontvangen bij reacties op m'n posts.
Onderaan het topic heb ik ook de mogelijkheid om "het abonnement op dit onderwerp
stop te zetten". Dan zou je toch denken dat die e-mails zouden moeten komen
bij een reactie op het onderwerp....
Heb jij enig idee of ik toch nog ergens een instelling moet wijzigen?
Heel je antwoord wordt hier dadelijk afgeprint en mag dan vuil en vettig worden
in de keuken door het vele gebruik......
Toch nog even off-topic: weer heb ik geen e-mail gekregen met de vermelding dat er
een reactie was gepost. Eerder vanmorgen heb ik in m'n profiel echter aangeduid dat
ik e-mails wou ontvangen bij reacties op m'n posts.
Onderaan het topic heb ik ook de mogelijkheid om "het abonnement op dit onderwerp
stop te zetten". Dan zou je toch denken dat die e-mails zouden moeten komen
bij een reactie op het onderwerp....
Heb jij enig idee of ik toch nog ergens een instelling moet wijzigen?
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
-
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 20-06-2018 16:05