Ideeën, recepten, maaltijden, gerechten om mee te nemen.

Post hier je wat je zoal eet op een dag.

Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Ideeën, recepten, maaltijden, gerechten om mee te nemen.

Bericht door Tigger » 19-02-2018 11:57

Mee te nemen op een weekendje weg bij voorbeeld.
Of een picknick.
Dagje strand.
Naar het werk.
Midweekje weg met de tent en een gaspitje.
Wedstrijd weekend met de honden of paarden.
Noem maar op.

Dit topic gaat dus over meal planning.
Dingen, die je van te voren klaar maakt om mee te nemen en niet snel bederven.
Laat de ideeën maar komen, zowel voor warme (die dan opgewarmd kunnen worden) als koude dingen.
Ik ga wel uit van een koeltas.
Een broodje kaas weten we allemaal wel, maar een ontbijt, lunch en diner, plus tussendoortjes voor een paar dagen?
Wat maak je klaar en wat neem je mee?
Een magnetron op het werk is handig, maar laten we er voor dit moment eens van uit gaan, dat die er niet is.
(Wisten jullie trouwens, dat er bij elke MacDonalds een magnetron staat, die je kunt gebruiken?)
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 19-02-2018 12:46

Geroosterde groente uit de oven.
Courgette, zoete aardappel, paprika, uien, champignons, bloemkool, noem maar op.
Alles in hapklare brokken snijden en door elkaar gooien met wat olijfolie en zou, peper en andere kruiden naar smaak.
Uitspreiden op een bakblik en roosteren in de oven,
Af en toe even omscheppen.
Zowel warm als koud erg lekker.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 19-02-2018 12:56

Bonen salade

Witte bonen (of bonen naar keus)
Pesto saus
(droge worst in stukjes of een andere proteïne naar keuze)
mozzarella balletjes
olijven
(geroosterde) paprika
champignons
zongedroogde tomaten
zout & peper
oregano
scheutje azijn naar smaak
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 19-02-2018 13:05

Snacks:

afgewogen zakjes met nootjes
babybelletjes
droge vleesreepjes

Kerstomaatjes, snack paprikaatjes, snack komkommertjes, reepjes paprika, worteltjes, radijsjes
Eventueel met een dip als hummus, rode saus, pesto, of iets anders zonder mayo.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Sillyme
Berichten: 26
Lid geworden op: 31-01-2018 14:40

Bericht door Sillyme » 19-02-2018 13:29

Ik heb de luxe dat ik mijn lunch op de zaak krijg. Maar ik neem altijd ''standaard'' het volgende mee:

1 beker melk 250 ml
1 beker kwark 150 mg met een stuk fruit
1 cracker met een plakje kaas en kalkoen.
1 snelle jelle minder suiker

Ik maak dit altijd een avond van te voren al klaar, zodat het s'ochtends meteen in mijn tas mee kan.

Die geroosterde groenten lijken mij ook wel een succes Tigger, jammie!
Gastric bypass gehad op 25-11-2016
Startgewicht 113.2kg
huidig gewicht 67.4

*Nieuw account moeten aanmaken/zelfde naam*
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 19-02-2018 14:06

En dan wat zeezout er over malen, die kristalletjes kraken dan zo lekker tussen je kiezen... mjum!
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Sillyme
Berichten: 26
Lid geworden op: 31-01-2018 14:40

Bericht door Sillyme » 19-02-2018 14:14

Heerlijk zeezout! vind ik ook zo lekker!
Gastric bypass gehad op 25-11-2016
Startgewicht 113.2kg
huidig gewicht 67.4

*Nieuw account moeten aanmaken/zelfde naam*
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 19-02-2018 14:28

Om op te warmen:

Chili con carne.
Makkelijk van te voren klaar te maken en snel warm, als je het wilt gaan eten.
Ik doe het trouwens bijna nooit meer in bakjes.
Ik doe het altijd in goed sluitende ziplock zakken, desnoods in een zak in een zak, voor de veiligheid, hoewel ze eigenlijk nooit lekken.
Scheelt plek in de tas, scheelt afwas en er gaan geen lege bakjes mee terug, die ook weer plek innemen.

Hetzelfde doe ik met soepen, ook die gaan mee in ziplock zakken.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Mon-Roe
Berichten: 1080
Lid geworden op: 20-03-2012 11:34

Bericht door Mon-Roe » 19-02-2018 17:40

Ik neem eigenlijk alleen maar een liga of een zak eierkoeken mee en meestal komen die ongebruikt weer terug. Alles is te koop en dat is nou het leuke van een dagje, weekendje weggaan, maar lekker zien wat je eet en lekker ergens even wat eten. Wat ik wel bijna altijd mee neem, is wat te drinken, want als ik dat niet doe, dan drink ik te weinig.

Eens in de 14 dagen ga ik tussen de middag op mijn werk naar de AH en haal dan een voorraad tussendoortjes en leg ik in mijn kast of in de koelkast. Tussen de middag eet ik of een restje van de avond ervoor of ik haal wat in de kantine van mijn werk.
arwen
Berichten: 49
Lid geworden op: 12-08-2017 17:29

Bericht door arwen » 21-02-2018 17:32

Onderstaande gerechtjes maak ik op weekendjes/weekjes weg met de dogfrisbeegroep. Ik (of iemand anders) maakt dit dan voor de hele groep.
Pasta salade: gewoon gekookte pasta met groentjes naar keuze, gekookte eitjes en wat tonijn of kip
Koude rijst met groentjes en en kip
Tomaat - garnaal

Pasta saus : wortel, paprika, ui, tomaat, champignons, aubergine, courgette, eigenlijk kan je daar ook weer alles in draaien wat je wil van groenten, met rundsgehakt/kippengehakt/lamsgehakt afhankelijk wie er mee eet :)
De pasta kook ik in de wagen als we ergens ter plaatse zijn.

Soep: je kan op voorhand altijd soep maken, als het voor de dag zelf er na is kan je ze gewoon in de koeling bewaren, als je langer moet overbruggen kan je ze invriezen, als je ze dan bevroren in de koeling stopt duurt het even voor het ontdooit is en kan je het later opwarmen.
Don't dream your life.... Live your dreams
D-day: 23/08/2017 GBP
Plaats reactie