Ideeën, recepten, maaltijden, gerechten om mee te nemen.
Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Ideeën, recepten, maaltijden, gerechten om mee te nemen.
Mee te nemen op een weekendje weg bij voorbeeld.
Of een picknick.
Dagje strand.
Naar het werk.
Midweekje weg met de tent en een gaspitje.
Wedstrijd weekend met de honden of paarden.
Noem maar op.
Dit topic gaat dus over meal planning.
Dingen, die je van te voren klaar maakt om mee te nemen en niet snel bederven.
Laat de ideeën maar komen, zowel voor warme (die dan opgewarmd kunnen worden) als koude dingen.
Ik ga wel uit van een koeltas.
Een broodje kaas weten we allemaal wel, maar een ontbijt, lunch en diner, plus tussendoortjes voor een paar dagen?
Wat maak je klaar en wat neem je mee?
Een magnetron op het werk is handig, maar laten we er voor dit moment eens van uit gaan, dat die er niet is.
(Wisten jullie trouwens, dat er bij elke MacDonalds een magnetron staat, die je kunt gebruiken?)
Of een picknick.
Dagje strand.
Naar het werk.
Midweekje weg met de tent en een gaspitje.
Wedstrijd weekend met de honden of paarden.
Noem maar op.
Dit topic gaat dus over meal planning.
Dingen, die je van te voren klaar maakt om mee te nemen en niet snel bederven.
Laat de ideeën maar komen, zowel voor warme (die dan opgewarmd kunnen worden) als koude dingen.
Ik ga wel uit van een koeltas.
Een broodje kaas weten we allemaal wel, maar een ontbijt, lunch en diner, plus tussendoortjes voor een paar dagen?
Wat maak je klaar en wat neem je mee?
Een magnetron op het werk is handig, maar laten we er voor dit moment eens van uit gaan, dat die er niet is.
(Wisten jullie trouwens, dat er bij elke MacDonalds een magnetron staat, die je kunt gebruiken?)
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Geroosterde groente uit de oven.
Courgette, zoete aardappel, paprika, uien, champignons, bloemkool, noem maar op.
Alles in hapklare brokken snijden en door elkaar gooien met wat olijfolie en zou, peper en andere kruiden naar smaak.
Uitspreiden op een bakblik en roosteren in de oven,
Af en toe even omscheppen.
Zowel warm als koud erg lekker.
Courgette, zoete aardappel, paprika, uien, champignons, bloemkool, noem maar op.
Alles in hapklare brokken snijden en door elkaar gooien met wat olijfolie en zou, peper en andere kruiden naar smaak.
Uitspreiden op een bakblik en roosteren in de oven,
Af en toe even omscheppen.
Zowel warm als koud erg lekker.
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 31-01-2018 14:40
Ik heb de luxe dat ik mijn lunch op de zaak krijg. Maar ik neem altijd ''standaard'' het volgende mee:
1 beker melk 250 ml
1 beker kwark 150 mg met een stuk fruit
1 cracker met een plakje kaas en kalkoen.
1 snelle jelle minder suiker
Ik maak dit altijd een avond van te voren al klaar, zodat het s'ochtends meteen in mijn tas mee kan.
Die geroosterde groenten lijken mij ook wel een succes Tigger, jammie!
1 beker melk 250 ml
1 beker kwark 150 mg met een stuk fruit
1 cracker met een plakje kaas en kalkoen.
1 snelle jelle minder suiker
Ik maak dit altijd een avond van te voren al klaar, zodat het s'ochtends meteen in mijn tas mee kan.
Die geroosterde groenten lijken mij ook wel een succes Tigger, jammie!
Gastric bypass gehad op 25-11-2016
Startgewicht 113.2kg
huidig gewicht 67.4
*Nieuw account moeten aanmaken/zelfde naam*
Startgewicht 113.2kg
huidig gewicht 67.4
*Nieuw account moeten aanmaken/zelfde naam*
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 31-01-2018 14:40
- Tigger
- Berichten: 1901
- Lid geworden op: 01-07-2016 13:26
Om op te warmen:
Chili con carne.
Makkelijk van te voren klaar te maken en snel warm, als je het wilt gaan eten.
Ik doe het trouwens bijna nooit meer in bakjes.
Ik doe het altijd in goed sluitende ziplock zakken, desnoods in een zak in een zak, voor de veiligheid, hoewel ze eigenlijk nooit lekken.
Scheelt plek in de tas, scheelt afwas en er gaan geen lege bakjes mee terug, die ook weer plek innemen.
Hetzelfde doe ik met soepen, ook die gaan mee in ziplock zakken.
Chili con carne.
Makkelijk van te voren klaar te maken en snel warm, als je het wilt gaan eten.
Ik doe het trouwens bijna nooit meer in bakjes.
Ik doe het altijd in goed sluitende ziplock zakken, desnoods in een zak in een zak, voor de veiligheid, hoewel ze eigenlijk nooit lekken.
Scheelt plek in de tas, scheelt afwas en er gaan geen lege bakjes mee terug, die ook weer plek innemen.
Hetzelfde doe ik met soepen, ook die gaan mee in ziplock zakken.
-
- Berichten: 1080
- Lid geworden op: 20-03-2012 11:34
Ik neem eigenlijk alleen maar een liga of een zak eierkoeken mee en meestal komen die ongebruikt weer terug. Alles is te koop en dat is nou het leuke van een dagje, weekendje weggaan, maar lekker zien wat je eet en lekker ergens even wat eten. Wat ik wel bijna altijd mee neem, is wat te drinken, want als ik dat niet doe, dan drink ik te weinig.
Eens in de 14 dagen ga ik tussen de middag op mijn werk naar de AH en haal dan een voorraad tussendoortjes en leg ik in mijn kast of in de koelkast. Tussen de middag eet ik of een restje van de avond ervoor of ik haal wat in de kantine van mijn werk.
Eens in de 14 dagen ga ik tussen de middag op mijn werk naar de AH en haal dan een voorraad tussendoortjes en leg ik in mijn kast of in de koelkast. Tussen de middag eet ik of een restje van de avond ervoor of ik haal wat in de kantine van mijn werk.
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 12-08-2017 17:29
Onderstaande gerechtjes maak ik op weekendjes/weekjes weg met de dogfrisbeegroep. Ik (of iemand anders) maakt dit dan voor de hele groep.
Pasta salade: gewoon gekookte pasta met groentjes naar keuze, gekookte eitjes en wat tonijn of kip
Koude rijst met groentjes en en kip
Tomaat - garnaal
Pasta saus : wortel, paprika, ui, tomaat, champignons, aubergine, courgette, eigenlijk kan je daar ook weer alles in draaien wat je wil van groenten, met rundsgehakt/kippengehakt/lamsgehakt afhankelijk wie er mee eet
De pasta kook ik in de wagen als we ergens ter plaatse zijn.
Soep: je kan op voorhand altijd soep maken, als het voor de dag zelf er na is kan je ze gewoon in de koeling bewaren, als je langer moet overbruggen kan je ze invriezen, als je ze dan bevroren in de koeling stopt duurt het even voor het ontdooit is en kan je het later opwarmen.
Pasta salade: gewoon gekookte pasta met groentjes naar keuze, gekookte eitjes en wat tonijn of kip
Koude rijst met groentjes en en kip
Tomaat - garnaal
Pasta saus : wortel, paprika, ui, tomaat, champignons, aubergine, courgette, eigenlijk kan je daar ook weer alles in draaien wat je wil van groenten, met rundsgehakt/kippengehakt/lamsgehakt afhankelijk wie er mee eet
De pasta kook ik in de wagen als we ergens ter plaatse zijn.
Soep: je kan op voorhand altijd soep maken, als het voor de dag zelf er na is kan je ze gewoon in de koeling bewaren, als je langer moet overbruggen kan je ze invriezen, als je ze dan bevroren in de koeling stopt duurt het even voor het ontdooit is en kan je het later opwarmen.
Don't dream your life.... Live your dreams
D-day: 23/08/2017 GBP
D-day: 23/08/2017 GBP