Natasja's receprenbundel
Geplaatst: 03-08-2018 15:33
Ik ga hier mijn recepten neerzetten, die ik online vind en maak.
Hier meteen de eerste.
Recept voor een suikervrije dessert met ricotta en koffie.
Recept is van
http://www.focusonfoodies.nl/suikervrij ... en-koffie/
Wat heb je nodig?
Voor twee personen (ik heb van dit recept 4 desserts gemaakt)
2 eiwitten1 lungo coffee (120ml)
2 theelepels stevia of gebruik honing
250 gram ricotta
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
half zakje agar agar 3-4 gram ( ik heb ongeveer 5 gram gebruikt, je kan ook gelatine gebruiken, agar agar heeft 3 keer zoveel meer bindkracht dan gelatine)
1 zakje instant espresso
Even een update, ik doe de volgende keer bij het ricotta en eiwit mengsel nog wat gelatine, vind hem nu nog slapjes. Zo zie je een recept blijft schaven tot je hebt wat jij zelf goed vind.
En hoe maak je het?
Zet een kopje koffie (lungo) van ongeveer 120ml. Roer hier de agar agar doorheen, verdeel over twee mooie glazen en zet in de koelkast zodat het kan opstijven. Dit duurt wel een minuut of 20.Doe dan de ricotta, samen met de instant espresso, kaneel, vanille extract en stevia in een keukenmachine en mix goed door. Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen.Klop de eiwitten in een schone kom op tot er mooie pieken ontstaan en je de kom op z’n kop kunt houden. Schep de eiwitten dan voorzichtig door het ricottamengsel, zodat dit mooi luchtig wordt.Verdeel het ricotta mengsel over de twee glazen met koffie. Maak af met wat cacaopoeder of geschaafde chocolade. Enjoy!
Ik zou het leuk vinden al jullie mijn pagina leuk gaan vinden,
https://www.facebook.com/natasja2.0/
Hier meteen de eerste.
Recept voor een suikervrije dessert met ricotta en koffie.
Recept is van
http://www.focusonfoodies.nl/suikervrij ... en-koffie/
Wat heb je nodig?
Voor twee personen (ik heb van dit recept 4 desserts gemaakt)
2 eiwitten1 lungo coffee (120ml)
2 theelepels stevia of gebruik honing
250 gram ricotta
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
half zakje agar agar 3-4 gram ( ik heb ongeveer 5 gram gebruikt, je kan ook gelatine gebruiken, agar agar heeft 3 keer zoveel meer bindkracht dan gelatine)
1 zakje instant espresso
Even een update, ik doe de volgende keer bij het ricotta en eiwit mengsel nog wat gelatine, vind hem nu nog slapjes. Zo zie je een recept blijft schaven tot je hebt wat jij zelf goed vind.
En hoe maak je het?
Zet een kopje koffie (lungo) van ongeveer 120ml. Roer hier de agar agar doorheen, verdeel over twee mooie glazen en zet in de koelkast zodat het kan opstijven. Dit duurt wel een minuut of 20.Doe dan de ricotta, samen met de instant espresso, kaneel, vanille extract en stevia in een keukenmachine en mix goed door. Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen.Klop de eiwitten in een schone kom op tot er mooie pieken ontstaan en je de kom op z’n kop kunt houden. Schep de eiwitten dan voorzichtig door het ricottamengsel, zodat dit mooi luchtig wordt.Verdeel het ricotta mengsel over de twee glazen met koffie. Maak af met wat cacaopoeder of geschaafde chocolade. Enjoy!
Ik zou het leuk vinden al jullie mijn pagina leuk gaan vinden,
https://www.facebook.com/natasja2.0/