Low fat "chorizo" gezocht

Post hier je wat je zoal eet op een dag.

Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger

Plaats reactie
JolandaB
Berichten: 535
Lid geworden op: 28-07-2013 15:30

Low fat "chorizo" gezocht

Bericht door JolandaB » 05-08-2018 16:08

Ik kook tegenwoordig vrijwel alles zonder pakjes en zakjes e.d. en heb voor veel "foute" gerechten inmiddels een super lekker en gezond alternatief. Kapsalon maak ik bijvoorbeeld zelf met kipfilet, zoete aardappel uit de oven, lekker veel salade en saus op basis van 0% vet Griekse yoghurt. Nu kwam ik een recept tegen van zoete aardappelpuree, champignons met chorizo en tomatensalade. Lijkt me heel erg lekker, maar ik kan nog geen alternatief vinden voor de chorizo. Die zoute, rokerige smaak en de textuur van de gebakken chorizo is eigenlijk onmisbaar in dit recept, maar met 500 calorieën per 100 gram niet echt een gezonde optie ;-).

Bovendien denk ik niet dat ik er goed op reageer. Gehaktballetjes in de soep wordt ik bijvoorbeeld nog steeds misselijk van. Ik vervang deze door balletjes van biefstuktartaar of zelfgemaakt kipgehakt.

Iemand een idee waar ik de chorizo door kan vervangen zodat ik toch die rokerige smaak krijg zonder het vet?
Afbeelding
Mon-Roe
Berichten: 1080
Lid geworden op: 20-03-2012 11:34

Bericht door Mon-Roe » 05-08-2018 17:23

Ik denk gelijk aan gerookte kipfilet en dan wat gerookte paprika poeder erbij doen.
Mariantja
Berichten: 125
Lid geworden op: 19-02-2018 12:01

Bericht door Mariantja » 07-08-2018 07:51

Ja goeie tip! Je hebt tegenwoordig ook kipsalami. Is nog steeds vet, maar wel meer eiwitten. Uitbakken en vet weg gooien? En gerookte paprika poeder is zowiezo in bijna alles lekker :lol:
8 maart 2018 screening
26 april 2018 tweede screening
31 mei gastric bypass MC Lelystad dr. Schouten
JolandaB
Berichten: 535
Lid geworden op: 28-07-2013 15:30

Bericht door JolandaB » 07-08-2018 14:00

Bedankt voor de tip. Ik ga het gewoon proberen ;-).
Afbeelding
missmolly
Berichten: 246
Lid geworden op: 11-06-2017 19:08

Bericht door missmolly » 07-08-2018 15:05

of gewoon gehakt bakken met gerookt paprikapoeder?
gerookte kipfilet zal denk ik inderdaad ook wel werken
12/10/2017: operatie GBP
Afbeelding
Hyperion
Berichten: 143
Lid geworden op: 15-08-2016 23:13

Bericht door Hyperion » 09-08-2018 01:08

In Frankrijk hebben ze low fat worst. Het lijkt een beetje op chorizo. Het vetpercentage is iets van 13..15% wat heel laag is voor zo'n worst. Saint Agaûne. In gerechten zal deze goed smaken, maar op brood is deze worst oneetbaar: droog, en je mist....de smaak van vet.
Plaats reactie