Pagina 1 van 1

Low fat "chorizo" gezocht

Geplaatst: 05-08-2018 16:08
door JolandaB
Ik kook tegenwoordig vrijwel alles zonder pakjes en zakjes e.d. en heb voor veel "foute" gerechten inmiddels een super lekker en gezond alternatief. Kapsalon maak ik bijvoorbeeld zelf met kipfilet, zoete aardappel uit de oven, lekker veel salade en saus op basis van 0% vet Griekse yoghurt. Nu kwam ik een recept tegen van zoete aardappelpuree, champignons met chorizo en tomatensalade. Lijkt me heel erg lekker, maar ik kan nog geen alternatief vinden voor de chorizo. Die zoute, rokerige smaak en de textuur van de gebakken chorizo is eigenlijk onmisbaar in dit recept, maar met 500 calorieën per 100 gram niet echt een gezonde optie ;-).

Bovendien denk ik niet dat ik er goed op reageer. Gehaktballetjes in de soep wordt ik bijvoorbeeld nog steeds misselijk van. Ik vervang deze door balletjes van biefstuktartaar of zelfgemaakt kipgehakt.

Iemand een idee waar ik de chorizo door kan vervangen zodat ik toch die rokerige smaak krijg zonder het vet?

Geplaatst: 05-08-2018 17:23
door Mon-Roe
Ik denk gelijk aan gerookte kipfilet en dan wat gerookte paprika poeder erbij doen.

Geplaatst: 07-08-2018 07:51
door Mariantja
Ja goeie tip! Je hebt tegenwoordig ook kipsalami. Is nog steeds vet, maar wel meer eiwitten. Uitbakken en vet weg gooien? En gerookte paprika poeder is zowiezo in bijna alles lekker :lol:

Geplaatst: 07-08-2018 14:00
door JolandaB
Bedankt voor de tip. Ik ga het gewoon proberen ;-).

Geplaatst: 07-08-2018 15:05
door missmolly
of gewoon gehakt bakken met gerookt paprikapoeder?
gerookte kipfilet zal denk ik inderdaad ook wel werken

Geplaatst: 09-08-2018 01:08
door Hyperion
In Frankrijk hebben ze low fat worst. Het lijkt een beetje op chorizo. Het vetpercentage is iets van 13..15% wat heel laag is voor zo'n worst. Saint Agaûne. In gerechten zal deze goed smaken, maar op brood is deze worst oneetbaar: droog, en je mist....de smaak van vet.