Pagina 1 van 2

Welke vis is niet wit?

Geplaatst: 23-10-2018 15:32
door Tigger
Ik wil proberen wat meer verschillende vis te eten, nu houd ik het bij tonijn en zalm.
Af en toe een haring en heel soms een stukje kibbeling, maar ik ben niet dol op witte vis, die valt erg zwaar.
Welke vis is stevig en niet wit?
Ik heb zó geen verstand van vis...
Ik wil hem gewoon kunnen grillen, zoals tonijn of zo.
Geen tilapia of pangasius graag.

Geplaatst: 23-10-2018 15:43
door Appelflap83
Wat gek dat juist witvis zo zwaar valt.
Meestal is het andersom.

Sardines kan je grillen.
En hou je van mosselen, garnalen dat soort dingen?
Zeebaars is wit, maar vind ik toch steviger dan andere soorten witvis.
Ik heb ook wel eens rode poon gegeten, is ook erg lekker (recept gezocht via Google).
Verder weet ik het ook niet zo.

Geplaatst: 23-10-2018 15:52
door Tigger
Dankjewel!

O nee, ik kan me met veel moeite, over de vis heenzetten, maar ik gruw van mosselen of die dingen met pootjes, oogjes en antennes... :shock:

Zeebaars en rode poon ga ik opzoeken.

Ik heb witte vis geprobeerd in allerlei vormen, maar ik krijg het gewoon niet weg.
Zelfs in vistaco's met een massa kruiden en saus vind ik het niet te snavelen...

Geplaatst: 23-10-2018 16:53
door Saffron
Slibtong, dorade, forel, zalmforel, rode poon...

Ik moet wel zeggen dat ik vis vaak droog vind worden van grillen. Mooie manier om het vet eruit te krijgen, maar ook het vocht dat het mals en verteerbaar maakt gaat eruit..

Geplaatst: 23-10-2018 17:05
door Tigger
Dankjewel!
Dorade heb ik wel eens van gehoord.
Forel is toch die vis, die stikt van de graten?

Dorade gaat ook op mijn lijstje.
Dan zal het bakken worden, in plaats van grillen, want ik wil geen droge vis...

Geplaatst: 23-10-2018 17:15
door Saffron
Ik ben normaal niet zo van de braadzakken, maar sommige visjes doen het fantastisch in een braadzak met lekkere kruiden en groenten. 22(

Je kunt de visboer vragen je forel te fileren.

Geplaatst: 23-10-2018 17:20
door Tigger
Braadzak?
Nog nooit gebruikt...
Kan dat dan ook met aluminiumfolie?

Ik sla de forel maar even over, geen idee hoe dat er uit ziet in het buitenland.
Ik weet in elk geval, dat in Marokko wel dorade wordt verkocht en misschien ook roodbaars.
De rest moet ik maar afwachten. 8)

Geplaatst: 23-10-2018 18:30
door Saffron
Een schaal afdekken met alufolie gaat vast ook. Of een tajine. :mrgreen:

Geplaatst: 23-10-2018 19:41
door Tigger
:D
Ik ga maar eens wat recepten opzoeken.
Dankjewel!

Geplaatst: 24-10-2018 11:22
door Truusepluus2
Tigger schreef:Dankjewel!

O nee, ik kan me met veel moeite, over de vis heenzetten, maar ik gruw van mosselen of die dingen met pootjes, oogjes en antennes... :shock:

Zeebaars en rode poon ga ik opzoeken.

Ik heb witte vis geprobeerd in allerlei vormen, maar ik krijg het gewoon niet weg.
Zelfs in vistaco's met een massa kruiden en saus vind ik het niet te snavelen...
Hahahahah zo herkenbaar. Ik eet alleen zalm als het voor me klaar gemaakt wordt, paling en zalm gerookt lust ik wel evenals de makreel.
Verder geen vis voor mij > en zeker niet als ik het al ruik en zelf klaar moet maken.... :oops:

Hopelijk kan je lekker uit de voeten met alle tips en smaakt het je ook