Welke vis is niet wit?

Post hier je wat je zoal eet op een dag.

Moderators: Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger, Jeannette, Tigger

Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Welke vis is niet wit?

Bericht door Tigger » 23-10-2018 15:32

Ik wil proberen wat meer verschillende vis te eten, nu houd ik het bij tonijn en zalm.
Af en toe een haring en heel soms een stukje kibbeling, maar ik ben niet dol op witte vis, die valt erg zwaar.
Welke vis is stevig en niet wit?
Ik heb zó geen verstand van vis...
Ik wil hem gewoon kunnen grillen, zoals tonijn of zo.
Geen tilapia of pangasius graag.
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Appelflap83
Berichten: 393
Lid geworden op: 01-06-2016 20:07

Bericht door Appelflap83 » 23-10-2018 15:43

Wat gek dat juist witvis zo zwaar valt.
Meestal is het andersom.

Sardines kan je grillen.
En hou je van mosselen, garnalen dat soort dingen?
Zeebaars is wit, maar vind ik toch steviger dan andere soorten witvis.
Ik heb ook wel eens rode poon gegeten, is ook erg lekker (recept gezocht via Google).
Verder weet ik het ook niet zo.
7 november 2016 GBP dr Smulders (CZE)
* start gewicht 117 kg (BMI van 41)
* 1e streefgewicht 75 kg gehaald op 5 juni 2017
* gezonde BMI gehaald op 18 september 2017
* 2018: gewicht schommelt rond de 73 kg
* 3 juli 2019 buikwandcorrectie fleur de lis
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 23-10-2018 15:52

Dankjewel!

O nee, ik kan me met veel moeite, over de vis heenzetten, maar ik gruw van mosselen of die dingen met pootjes, oogjes en antennes... :shock:

Zeebaars en rode poon ga ik opzoeken.

Ik heb witte vis geprobeerd in allerlei vormen, maar ik krijg het gewoon niet weg.
Zelfs in vistaco's met een massa kruiden en saus vind ik het niet te snavelen...
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 23-10-2018 16:53

Slibtong, dorade, forel, zalmforel, rode poon...

Ik moet wel zeggen dat ik vis vaak droog vind worden van grillen. Mooie manier om het vet eruit te krijgen, maar ook het vocht dat het mals en verteerbaar maakt gaat eruit..
GBP op 17-4-2018
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 23-10-2018 17:05

Dankjewel!
Dorade heb ik wel eens van gehoord.
Forel is toch die vis, die stikt van de graten?

Dorade gaat ook op mijn lijstje.
Dan zal het bakken worden, in plaats van grillen, want ik wil geen droge vis...
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 23-10-2018 17:15

Ik ben normaal niet zo van de braadzakken, maar sommige visjes doen het fantastisch in een braadzak met lekkere kruiden en groenten. 22(

Je kunt de visboer vragen je forel te fileren.
GBP op 17-4-2018
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 23-10-2018 17:20

Braadzak?
Nog nooit gebruikt...
Kan dat dan ook met aluminiumfolie?

Ik sla de forel maar even over, geen idee hoe dat er uit ziet in het buitenland.
Ik weet in elk geval, dat in Marokko wel dorade wordt verkocht en misschien ook roodbaars.
De rest moet ik maar afwachten. 8)
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Saffron
Berichten: 382
Lid geworden op: 03-11-2017 20:38

Bericht door Saffron » 23-10-2018 18:30

Een schaal afdekken met alufolie gaat vast ook. Of een tajine. :mrgreen:
GBP op 17-4-2018
Gebruikersavatar
Tigger
Berichten: 1901
Lid geworden op: 01-07-2016 13:26

Bericht door Tigger » 23-10-2018 19:41

:D
Ik ga maar eens wat recepten opzoeken.
Dankjewel!
Als ik dingen anders doe dan jij, wil dat nog niet zeggen, dat ik ze fout doe.

Afbeelding


3/1/17 Sleeve, Spanje
Truusepluus2
Berichten: 119
Lid geworden op: 15-03-2018 17:40

Bericht door Truusepluus2 » 24-10-2018 11:22

Tigger schreef:Dankjewel!

O nee, ik kan me met veel moeite, over de vis heenzetten, maar ik gruw van mosselen of die dingen met pootjes, oogjes en antennes... :shock:

Zeebaars en rode poon ga ik opzoeken.

Ik heb witte vis geprobeerd in allerlei vormen, maar ik krijg het gewoon niet weg.
Zelfs in vistaco's met een massa kruiden en saus vind ik het niet te snavelen...
Hahahahah zo herkenbaar. Ik eet alleen zalm als het voor me klaar gemaakt wordt, paling en zalm gerookt lust ik wel evenals de makreel.
Verder geen vis voor mij > en zeker niet als ik het al ruik en zelf klaar moet maken.... :oops:

Hopelijk kan je lekker uit de voeten met alle tips en smaakt het je ook
25/1/2018 Doorverwijizing huisarts is verzonden
21/2/2018 Screening 14/3/2018 JA
01/05/2018 sleeve operatie - uitstel 23 mei OK

Afbeelding
Plaats reactie